top of page
  • nabalunews

1,200 penerima vaksin, petugas barisan hadapan terima sumbangan


19 Ogos 2021 RANAU: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kundasang, Datuk Dr. Joachim Gunsalam merakamkan penghargaan kepada syarikat pengeluar makanan terkemuka Kim Teck Cheong Berhad Consolidated (KTC) atas sumbangan yang tidak putus-putus kepada penduduk daerah Ranau. Timbalan Ketua Menteri itu berkata, pihaknya menyambut baik sumbangan daripada mana-mana pihak yang bermurah hati untuk membantu. “KTC telah memberikan sumbangan 1,200 roti jenama Creamos bun dan susu kotak Dutch Lady. Terima kasih saya ucapkan kepada Pengarah Eksekutif Dexter Lau.

Japli Sami (dua dari kanan) Setiausaha Sulit kepada Timbalan Ketua Menteri Sabah, Datuk Dr. Joachim Gunsalam, menerima sumbangan roti Cremaos Bun sumbangan KTC kelmarin.

“Roti dan susu kotak ini kemudiannya akan diserahkan kepada penerima vaksin, untuk dijadikan alas perut setelah selesai menerima suntikan,” katanya. Dr. Joachim berkata, roti dan susu berkenaan akan diagihkan ke pusat pemberian vaksin (PPV) di Kg. Kaingaran, Kg. Timbua, Kg. Perancangan dan Klinik Kesihatan Kundasang. Edaran tersebut diketuai oleh Japli Sami, dibantu oleh kakitangan Unit Pemimpin Pembangunan Masyarakat (UPPM) serta Pejabat ADUN Kundasang. “Terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dengan edaran,” kata Dr. Joachim.

Kommentare


bottom of page