top of page

Penyerahan Piala Maggie kepada Belia Kampung Piasau bagi Program Badminton

  • nabalunews
  • Sep 19
  • 1 min read

ree

19 September 2025


KOTA BELUD: Ketua Pemuda United Progressive Kinabalu Organisation (UPKO) Bahagian Kota Belud, Jolyhame Saran, telah menyerahkan sumbangan Piala Maggie kepada wakil belia Kampung Piasau sebagai simbol sokongan terhadap program pembangunan belia di kawasan tersebut.


Majlis penyerahan berlangsung di perkarangan Pejabat Pusat Khidmat ADUN N11 Kadamaian dan disaksikan oleh pemimpin belia serta wakil komuniti setempat. Sumbangan ini bertujuan menyokong penganjuran pertandingan badminton dalam kalangan belia sebagai wadah menggalakkan gaya hidup sihat serta membina jati diri.


Menurut Jolyhame, inisiatif berkenaan selaras dengan usaha UPKO memperkasakan belia dalam pembangunan komuniti melalui penglibatan aktif dalam sukan dan aktiviti bermanfaat. Beliau menegaskan bahawa program seperti ini bukan sahaja mampu mengeratkan perpaduan, malah memupuk semangat kesukanan yang tinggi dalam kalangan generasi muda.


Wakil penerima, Elmi Ashwyra bin Yakil, merakamkan penghargaan atas sumbangan tersebut dan menzahirkan komitmen belia Kampung Piasau untuk menjayakan program badminton ini demi kebaikan bersama.

 
 
 

Comments


photo6052951033375730345_edited.jpg

ABOUT US

Nabalu News is an online news portal that will bring you all the latest news and stories from Malaysia, particularly Sabah.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© NabaluNews.com

bottom of page