top of page
  • nabalunews

Siasatan berhubung dakwaan peminjam koperasi disenarai hitam sedang dijalankan - Ewon

16 Mei 2024


SEPANG: Menteri Pembangunan UsahawaMenterin dan Koperasi Datuk Ewon Benedick berkata siasatan berhubung dakwaan peminjam sebuah koperasi disenarai hitam oleh bank walaupun sudah melangsaikan hutang sedang dijalankan.


Beliau berkata aduan mengenai perkara itu telah diterima dan siasatan kini dijalankan bagi mengenal pasti punca serta asas perkara berkenaan timbul.


“Dalam siasatan...saya terima aduan dan siasatan sedang dijalankan,” katanya kepada pemberita selepas majlis perasmian JEJAK di Pusat Aktiviti Homestay Banghuris, Kg Hulu Chuchoh di sini hari ini.


Semalam, dilaporkan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas) yang menawarkan pinjaman sehingga RM200,000 kepada kakitangan awam kini dibelenggu dakwaan peminjamnya disenarai hitam oleh bank walaupun sudah melangsaikan hutang.


Sementara itu, Pengerusi Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) Left Jen (B) Datuk Ahmad Norihan Jalal berkata pihaknya telah berhubung dengan Kowamas dan mereka memberi kerjasama yang baik.


Ahmad Norihan berkata beliau dengan Pengerusi Eksekutif SKM Rusli Jaafar sedang meneliti punca dan permasalahan sebelum tindakan sewajarnya diambil. - BERNAMA

Comments


bottom of page