top of page
  • Wartawan Nabalu News

Madius sertai gotong-royong penduduk Kg.Tiong Ratau, Tiong Simpodon7 Feb 2022

Oleh Wartawan Nabalu News


KIULU: Ahli Parlimen Tuaran Datuk Seri Panglima Wilfred Madius Tangau meluangkan masa bersama penduduk Kampung Tiong Ratau dan Tiong Simpodon, di sini, bergotong-royong membaiki jalan raya rosak akibat banjir.


“Pusat Khidmat Parlimen Tuaran menerima aduan daripada penduduk Kampung Tiong Simpodon mengenai kerosakan jalan raya di kampung itu akibat banjir.“Saya meminta supaya mereka mengadakan gotong-royong untuk membaiknya dengan memberikan peruntukan untuk tujuan itu,” katanya yang turut menyertai gotong-royong itu pada Sabtu lalu.


Johnny Kumin, penduduk Kampung Tiong Ratau yang menghadiri gotong royong itu berterima kasih kepada Madius atas keprihatinan membantu menyelesaikan masalah penduduk kampung.“Walaupun beliau (Datuk Madius) sibuk tetapi dia masih meluangkan masa untuk bersama-sama kami bergotong-royong.


“Bukan sekadar meninjau tetapi Datuk Madius turut bergotong-royong bersama kami,” katanya dan menambah gotong-royong itu dihadiri kira-kira 30 penduduk dari dua buah kampung berkenaan.bottom of page